HTML

Gödöllő, Röges utca

Gödöllő, Röges utca. A Röges városrész "fő" utcája. Főutca. Szószerint.

Friss topikok

  • judit1: Ez is valami de gyakrabban kellene ellenőrzést végezniük az utcában ahhoz,hogy a rögest elkerülő ú... (2010.04.07. 14:29) Traffipax hírek

Linkblog

2011.05.25. 23:09 M3 János

Egy fél lépés előre

 2011-05-25, Gödöllő, Városház

A napokkal korábban postázott meghívók szerint került megrendezésre a Röges utcaiak biztonságáért fórum. Pintér Zoltán alpolgármester és Guba Lajos képviselő urak vendégei lehettünk, közel harmincan jöttünk el a Röges utcából.
Az alpolgármester úr szavaiból kiderült: az utcánk biztonságát célzó beruházásokat tudják segíteni, de a város egyedül nem vállalhatja magára a költségeket. A beszélgetés során rögzítettük, hogy a városvezetés az utcabeliekre hárítaná a megépítendő fekvőrendőrök, esetleg más forgalom csillapító eszközök tervezési és kivitelezési költségeit, míg a közös kasszából fedezhetnénk az engedélyeztetés és a járulékos kiadásokat.
Közülünk néhányan jobbnak tartották volna, ha a város az autópályával párhuzamosan megépítendő tehermentesítő út, vagy a Dózsa György utcát az Éva utcával összekötő utak kivitelezését valósítaná meg. Volt aki a fekvőrendőrök szükségességét vonta kétségbe, volt aki az alpolgármester úr hozzáállását kritizálta.
Személy szerint örülök, hogy igen sokan támogatják az összefogást, hogy megakadályozzuk a megsokszorozódó forgalom okozta rongálódást, a féktelen száguldozást. Sokan gondolták úgy, hogy végre tehetünk azért, hogy a telkünkről az utcánkra kilépve kisebb balesetveszélynek legyünk kitéve, mint ezidáig. A gyermekeink,  a családunk épségéről van szó, addig kell cselekednünk, amíg nem ér bennünket jóvátehetetlen kár.
Úgy éreztem a többség támogatja a fekvőrendőrök megvalósítását. Szerintem most a legfontosabb, hogy lehetőleg mindannyiunk, de legalább a többség véleményét megismerjük:

1. Szükségesnek tartja-e, hogy a Röges utcán átmenő forgalom nagyságát korlátozzuk? Igen vagy nem?
2. Szükségesnek tartja-e, hogy a Röges utcában fekvőrendőröket építsenek? Igen, vagy nem?
Nagyon fontos, hogy mindenki véleményét megismerjük, ezért minden ingatlan tulajdonos és vele együtt élő személy elhatározásának összegyűjtésére szükségünk van.
 

Szólj hozzá!

Címkék: rendőr tervezés építés kivitelezés fekvő


A bejegyzés trackback címe:

https://rogesutca.blog.hu/api/trackback/id/tr812933082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása