HTML

Gödöllő, Röges utca

Gödöllő, Röges utca. A Röges városrész "fő" utcája. Főutca. Szószerint.

Friss topikok

  • judit1: Ez is valami de gyakrabban kellene ellenőrzést végezniük az utcában ahhoz,hogy a rögest elkerülő ú... (2010.04.07. 14:29) Traffipax hírek

Linkblog

2010.04.06. 10:18 M3 János

Egy hírlevel a Röges utcai postaládákban

2009 december 28-án írtam egy levelet, amit több mint száz példányban lefénymásoltam és a viszonylag fagyos időben kézbesítettem, íme:

Nagy János

Gödöllő, Röges utca 27.

rogesutca@gmail.com

Téma: Balesetek a Röges utcában

 

Kedves Lakótársam!

 

 

Talán az Ön érdeklődésére is számot tart jelen levelem. ( ha mégsem, akkor kérem, ne vegye zaklatásnak, ha erről értesít, akkor többet nem fogom zavarni. )

Idén a házunk előtti járdán parkoló gépkocsikban több százezer forintos kár keletkezett közlekedési balesetek következtében. Szerencsére egyik sem járt személyi sérüléssel, pedig ennek esélye nagy, hiszen utcánkban nem csak az autós, hanem a gyalogos forgalom is igen jelentős, sőt egyre növekszik.

Úgy éreztem, hogy saját magam biztonsága érdekében a polgármesterünkhöz kell fordulni levélben, amelyben ezt írtam:  „Kérem, szíveskedjen megoldást keresni, találni arra, hogy a Röges utcában az úton, a járdán közlekedők életét ne veszélyeztessék az autósok!”

Levelemre Pintér Zoltán alpolgármester úr válaszolt. Hosszabb leveléből csak egyetlen, legfontosabb részt másolok ide: „Természetesen nyitottak vagyunk minden olyan ésszerű megoldásra és kérésre, amely teljesíthető és életüket biztonságosabbá, komfortosabbá teszi. Ehhez ajánlom személyes segítségemet a legnagyobb tisztelettel, s javaslom, hogy január elején igénye szerint Guba Lajos önkormányzati képviselő úrral közösen konzultáljunk a megoldási lehetőségekről.”
Talán ebből is kiderül, hogy a válaszában egyetlen az utcánk biztonságát javító megoldás lehetőségéről, tervéről, megvalósíthatóságáról sem írt. ( Aki megadja az email címét, annak szívesen megküldöm a teljes levelezésünket, hiszen közérdekű jellegéből adódóan nem vonatkozik rá a levéltitok. )
Mivel én sem közúti közlekedési, sem városrendezési képesítéssel, gyakorlattal nem rendelkezem, ezért ezúton kérem Önt, hogy ha ideje engedi, úgy szíveskedjen megírni nekem, hogy:
1.Szükségesnek tartja-e a Röges utcai közlekedés biztonságának növelését?
2.Történt-e az Ön ingatlanának közvetlen közelében baleset az elmúlt 3 évben?
3.Milyen balesetveszélyes helyzet(ek)ről van tudomása az utcánkban?
4.Érte-e már Önt inzultus akkor, amikor ingatlanáról elindult, illetve oda megérkezett?
5.Vannak-e konkrét javaslatai, ötletei aminek megvalósíthatóságát kérhetem majd a január eleji alpolgármester úrral és képviselő úrral lefolytatandó konzultációnkon?
 
A Tesco, Stop-Shop bevásárló központok fejlődése nem állt meg, ezért valószínűleg további forgalom- és balesetveszély növekedésre számíthatunk, ezért kérem, hogy tegyünk meg minden tőlünk telhetőt a biztonságunk érdekében! Mindenki segítségére számítok!
Nagy János, Röges utca 27.   rogesutca@gmail.com

Kíváncsian vártam a fogadtatást, addig volt bennen egy kis feszültség: vajon modernkori Don Quijote lennék, aki szélmalom helyett autókkal száll szembe?

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://rogesutca.blog.hu/api/trackback/id/tr301898172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása