HTML

Gödöllő, Röges utca

Gödöllő, Röges utca. A Röges városrész "fő" utcája. Főutca. Szószerint.

Friss topikok

  • judit1: Ez is valami de gyakrabban kellene ellenőrzést végezniük az utcában ahhoz,hogy a rögest elkerülő ú... (2010.04.07. 14:29) Traffipax hírek

Linkblog

2010.04.07. 23:15 M3 János

Helyszíni egyeztetés

 

 Március utolsó napján, hűvös, szemerkélő időben jött létre az első Röges utcai találkozó. Pintér Zoltán alpolgármester úr, Guba Lajos képviselő úr, Rigó Zoltán szakigazgatási szakértő, valamint Zdenkó Pál VÜSZI vezető társaságában indult a munka.
Elébb Pintér Zoltán úr tartott rövid emlékeztetőt, fogalmazta meg céljainkat, majd meglepetésemre ( először azt hittem áprilisi tréfa ) bejelentette, hogy a Könczey úr ajánlatához képest nem kétoldali szűkítést, hanem több helyen kivitelezett félpályás útszűkítő mobil akadályok helyét fogjuk kijelölni, megtervezni.
A megdöbbentő változtatás indoka az volt, hogy a jogosítvánnyal rendelkező, de vezetni nem tudó gépjárművezetőket indokolatlanul tennénk ki balesetveszélyes helyzeteknek.
Én ezzel nem értek egyet, de mint hogy ez egy közösségi feladat és annak irányítása a polgármesteri hivatal irányítása alá tartozik, így elsőre egy próbát nekünk így is megér.
Persze, hogy mi volt az eredeti terv, arról itt olvashatnak:

− Sebesség csökkentő sávelhúzás 
A  pályaszűkítés  célja,  hogy  a  lakóterületi  kétirányú  forgalmú  utcákon  sebességcsökkentést érjünk el. Az útszűkítés hossza 5-10 méter, a szűkületben váltakozó irányú forgalom alakul ki, a kitérés lehetőségét meg kell hagyni. Útpályaszűkítés forgalomcsillapított utcák bejáratánál is kialakítható,  esetleg  pályaszintemeléssel  kombinálva.  Az  útpálya  szűkítését  középen elhelyezett szigettel vagy építménnyel is ki lehet alakítani. 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

A meglepően rövid egyeztetés Zdenkó Pál igéretével zárult: az ő vezetésével, irányításával kijelölésre kerülnek a mobil akadályok helyei, és azok beszerzése után kihelyezése is, minderre a Húsvéti ünnepeket követő hetekben számíthatunk. Nagyon fontos tehát, hogy a kihelyezésre kerülő akadályok helye megváltoztatható lesz, amely figyelembe veszi a helyben lakók igényeit is.
Most már nincs más teendőnk, mint a tapasztalatok gyűjtése és az eredmények értékelése, hogy végleges, lehetőség szerint ideális megoldást találjunk.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://rogesutca.blog.hu/api/trackback/id/tr681903082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása