HTML

Gödöllő, Röges utca

Gödöllő, Röges utca. A Röges városrész "fő" utcája. Főutca. Szószerint.

Friss topikok

  • judit1: Ez is valami de gyakrabban kellene ellenőrzést végezniük az utcában ahhoz,hogy a rögest elkerülő ú... (2010.04.07. 14:29) Traffipax hírek

Linkblog

2010.04.06. 21:40 M3 János

Nem vagyok Don Quijote!

A Balesetek a Röges utcában témában írt és postaládákba kézbesített levelemre megannyi válasz érkezett. Megnyugodtam nem vagyok egyedül. Egyszerre, egy időben, egy utcában nem lakhat  ennyi üldözési mániában szenvedő.

Sokan válaszoltak levélben, email-ben illetve élőszóban az utcán megállítva. Néhányat idézek is, nem fontossági sorrendben, hanem majd hogy nem találomra, ahogy az email-ek postafiókomból "kipottyannak". Íme a Röges utcaiak tíz pontja:

1. Szükséges lenne fekvőrendőrök elhelyezése. Úgy tudjuk erre volt már kezdeményezés, de a városvezetés nem fogadta el a lakók igényét. Azt az információt kaptuk, hogy a TESCO miatt a Röges utcát a Dózsa Györgyöt elkerülő útként tekintik, amire az utca, szélessége miatt nem alkalmas. Egyben szeretnénk felhívni minden felelős figyelmét, hogy a Röges utca az aszfaltozás óta veszélyes, az itt lakók kiszolgáltatottak. Eddig csak a gyerekeink és a szomszédaink macskáit gázolták halálra a nagy sebességű autósok, de tartunk attól, hogy előbb-utóbb az utcában élő gyerekek is lesznek a balesetek áldozatai között. Jó lenne ezt megelőzni!

2. Jut eszembe, a felső útszakaszon is tudok balesetről.Az itt lakókon kívül mindenki megy, mint a meszes. Láttam már bőven 120 fölött közlekedő Mercedest, de az átlag min 70! A reggeli munkába indulási kísérleteink sem egyszerűek. Van, hogy 2-3(!) percet álldogálok, mire ki tudok tolatni az egyébként jól belátható portámról. El tudom képzelni, hogy a nagy sövénytől Önnek sem egyszerűbb. Magánügy tudom, de gyerekkoromban 2 óránként ment el egy-két autó, tudtunk focizni az úton. Pont az Ön ingatlana előtt is…

3. Fekvö-rendör,  mg  az egyirányusitását  a Röges  utcának is.  Lakó-pihenö  övezet.......  Borzaszto  a  forgalom.


4. Mi a kapun való ki és beállást több perces várakozás után tudjuk véghezvinni, mert a Szőlő utca felől bekanyarodók előttünk gyorsítanak...

5. Az "utcai harc" persze minket is zavar, térfigyelő kamera, sebességmérő automata, polgárőrség járőre, vagy egyszerűen néhány ötletesen elhelyezett tank biztosan elvenné a kedvét a népeknek a gyorshajtástól.

6. Ha akkora a forgalom mint a Dózsa Gy. úton szélesítsék meg az utat,hogy biztonságosan lehessen megállni a ház előtt kocsival.Itt is kellenek zebrák,az talán lassítja a forgalmat és nem kell percekig várni amíg átjutunk a járdás oldalra.

7. A Pintér úr levelét olvasva,úgy érzem,nincs helyismerete.A Röges utcában ekkora lesz a forgalom,sőt még nagyobb.Nem az elkerülő út hiánya miatt van itt ilyen nagy forgalom, hanem az üzletek miatt(Tescó,Stop- shop és ami még épülni fog.Mint írtam, itt nincsenek jelzőlámpák,amik lelassítják a járműveket és zebra sincs.Sok besnyői Szt. János u-i kollégám azt mondta ,azért járnak erre,mert gyorsan el lehet jutni az M3-a.Dózsa Gy. út így mentesül.
Hogy a ház előtt nem lehet parkolni? Ez furcsa.Ha sokat van kinn a kocsi megérdemli,ha összetörik?Ha kiszállok a kocsiból ,hogy kinyissam a kaput az idő alatt is neki lehet menni!Vagy ez időhöz van kötve?Nekem alacsony a vérnyomásom  de ilyenkor nagyon fölmegy.

8. Egyik gyermekünk gyalogosként is naponta
tapasztalhatja az életveszélyes körülményeket, a száguldozó autók között
kénytelen hazajönni az iskolából. Eddig öt macskánkat ütötték el. A nyugalomhoz mindenkinek joga van.

9. Javaslataink a következők:
- utcánk lakó-pihenő övezetté nyilvánítása, ezzel a sebesség további
korlátozása
- vagy fekvőrendőrök elhelyezése
- vagy fix trafipaxok telepítése
- vagy a Röges utca forgalmának részben vagy teljes egészében történő
egyirányúsítása (vagy ezek kombinációja)

10. Remélem egyszer nem csak ígérnek a politikusok, hanem tesznek is valamit.
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://rogesutca.blog.hu/api/trackback/id/tr461900177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása